Kom proeven van vrijwilligerswerk!

Link050 organiseert samen met Migranten aan Zet een tweetal vrijwilligersmarkten op 22 en 23 januari. Door deze dagen hun deuren te open willen ze geïnteresseerden laten proeven van vrijwilligerswerk. Er zijn ongeveer 10 verschillende organisaties aanwezig die vrijwilligerswerk aanbieden op verschillende gebieden, waaronder Stichting WelMobiel. Wij informeren u over de organisatie en wat het vrijwilligerswerk precies inhoudt. Daarnaast is het mogelijk om een ritje te maken met een van onze karretjes.

Vrijwilligers zijn gelukkiger

Het is geen geheim dat mensen die vrijwilligerswerk doen vaak gelukkiger zijn. Mensen kiezen immers voor onbetaald werk omdat ze dat echt leuk werk vinden, omdat het bij hun past.

De redactie van VrijwilligersNieuws heeft de afgelopen jaren al heel wat vrijwilligers gesproken en we merken dat de motivatie om dit werk te doen heel divers is. Iemand die werkloos was vertelde dat vrijwilligerswerk hem opvrolijkte omdat het schrijven van vele sollicitatiebrieven niet echt blij maakt, een gepensioneerde man die voorheen altijd achter een bureau zat was ontzettend blij dat hij nu iets met zijn handen kon doen. Weer iemand anders wilde wat meer werkervaring voor haar CV en dan zijn er heel veel vrijwilligers die ervan genieten dat ze andere mensen kunnen helpen. “Dankbaarheid is echt wel wat” zei iemand. Voor ieder van hen gold dat vrijwilligerswerk hun leven verrijkte.

Praktische informatie:

Datum: woensdag 22 januari Vrijwilligersmarkt  ‘Zorg’

Tijd     :  10.00u  –  17.30

Plaats : Link050, Oude Ebbingestraat 55 en 59

© Stichting WELMOBIEL 2024
Ontwikkeling door: Convident