Stichting WelMobiel en Wijkraad Paddepoel gaan samenwerking aan, de Paddepoelpool!

Na de eerste kennismaking van Stichting WelMobiel met de Wijkraad Paddepoel, is er een akkoord bereikt om een pilot te starten onder de naam ‘Paddepoelpool’. De pilot start op 1 mei a.s. om de wijkbewoners van Paddepoel kennis te laten maken met kleinschalig elektrisch vervoersaanbod.

De duur van de pilot is eerst voor één maand. In de tussentijd wordt de financiering geïnventariseerd, zodat de ritprijs op een acceptabel niveau uitkomt. WelMobiel is al actief in de wijk Vinkhuizen onder de naam ‘Vinkmobiel’ vanaf 1 december vorig jaar. De bewoners van Vinkhuizen zijn zeer tevreden en maken steeds meer gebruik van dit alternatieve vervoersaanbod. De chauffeurs van de voertuigen zijn hoofdzakelijk vrijwilligers, maar ook werkzoekenden met een participatiebaan.


Inzet is om dit aanbod voor een langere termijn in te gaan zetten voor de bewoners van Paddepoel, zodat er meer deelname komt aan activiteiten in de wijk. Met dit vervoersaanbod behoren bezoekjes aan vrienden, huisarts, tandarts, fysiotherapie of boodschappen doen in winkelcentrum Paddepoel ook tot de mogelijkheden. Uit ervaring blijkt dat deze vorm van vervoer ideaal is voor ouderen, maar ook andere wijkbewoners met een vervoersvraag voor korte afstanden maken er gebruik van.

In de maand mei kunt u gratis gebruikmaken van de Paddepoelpool.

(links voorzitter Wijkraad Paddepoel Derk den Boer, rechts voorzitter WelMobiel Martin Assink)

© Stichting WELMOBIEL 2024
Ontwikkeling door: Convident