Werkwijze

Werkwijze

Uitvoering

Werknemers

De werknemers van stichting WelMobiel bestaan uit (hoofdzakelijk) vrijwilligers. Denk hierbij aan de functie van chauffeur en/of medewerker kantoor(backoffice). Zij ontvangen hiervoor een vrijwilligersvergoeding. Het vrijwilligerswerk kan op verschillende manieren ingezet worden: een traject naar betaald werk, social return, activering, inburgering of scholingstrajecten. Door op deze manier te werken draagt de vervoerservice van stichting WelMobiel bij aan saamhorigheid en leefbaarheid in de wijk en kan het een mogelijkheid bieden om mensen op weg te helpen naar het vinden van een (betaalde) baan.

Voertuigen

Wij zijn bezig om over te gaan naar elektrische voertuigen die geen uitstoot van schadelijke gassen produceren. De voertuigen beschikken over het juiste formaat om voldoende passagiers met voldoende comfort te kunnen vervoeren. Op dit moment maken wij gebruik van voertuigen die plaats bieden aan 4 personen(inclusief chauffeur). De voertuigen zijn voorzien van ramen en deuren. Op deze manier zit de passagier comfortabel in zowel goede als slechte weersomstandigheden.

Vervoerkaart

Sinds september 2021 is er een vervoerkaart geïntroduceerd. Met deze pas kan u sparen voor gratis ritten bij WelMobiel.  Voor meer informatie kunt u hier kijken. 

Kosten

Normaal gesproken zijn de kosten voor een enkele reis €2 p.p.. Door aanvullende sponsoring in de wijk Vinkhuizen rijden wij hier nu voor €1 p.p. voor een enkele reis. Het zou mooi zijn als wij ook in andere wijken met voldoende financiële onderbouwing dit kunnen realiseren. Interesse om sponsor of vriend van de stichting te worden? Neem contact met ons op.

Vervoer naar andere wijk of ziekenhuis

Reist men naar een andere wijk, dan wordt het opstaptarief gerekend plus een toeslag voor de overschrijding van een wijkgrens. De toeslag bedraagt € 0,75 per wijkoverschrijding. Hieronder een voorbeeld van een enkele reis van Vinkhuizen naar Padddepoel:

  • € 1,00 opstap tarief
  • € 0,75 voor de wijkoverschrijding
  • In totaal bedraagt een enkele reis van Vinkhuizen naar Paddepoel p.p. dan €1,75

Wil men binnen afzienbare tijd weer terug of naar een volgende stop? Dan kan dit telefonisch worden doorgegeven bij de reservering

Contact opnemen

Hebt u vragen of wenst u een afspraak te maken? Mail of bel ons voor meer informatie!
Contact
© Stichting WELMOBIEL 2021
Ontwikkeling door: Convident